Lang

FILOSOFIA

EIRA CENTRE DE PSICOLOGIA A FIGUERES I GIRONA, DE CREIXEMENT PERSONAL; UN ESPAI DE SALUT PSICOLÒGICA INTEGRADOR, MODERN, PRÀCTIC I PROPER.

Partim d’una àmplia formació teòrica per tal de donar nom als problemes quotidians del dia a dia que ens afecten. Integrem diferents metodologies de treball, enfocant el problema des de diferents prismes teòrics per tal de crear una teràpia a mida de la persona que apareix a consulta i el seu problema.

A Eira, el centre de psicologia a Figueres i Girona, creiem que cada persona es un univers diferent i cada problema té les particularitats de cada persona. Les nostres experiències, relacions, vivències i actituds ens conformen com a un individu únic i capaç d’afrontar el dia a dia amb unes eines que, de vegades, són oblidades o desconegudes i que el propi procés terapèutic pot ajudar a redescobrir.

Per això, no concretem un projecte que engloba les persones, sinó que les persones són el nostre projecte. Ens mou l’ambició de poder aportar un gra de sorra al procés de creixement personal de cada individu, ajudant a definir les problemàtiques que els porten a teràpia, a afrontar-les i a solucionar-les. Acompanyem part del camí a la persona perquè finalment i de la manera més àgil possible cada un pugui començar a reprendre el camí sense el terapeuta.

La salut és cada cop més entesa com a integradora, on diferent disciplines col·laboren entre si per poder assegurar una salut òptima. Per això, des de Eira, centre de Psicologia a Girona i Figueres, col·laborem amb professionals d’altres àmbits (nutricionistes, fisioterapeutes, entrenadors personals, psiquiatres, infermeria, professionals de medicina xina, osteopates etc.) per tal d’assegurar que sempre estiguem el màxim de ben atesos.

La teràpia és una eina al servei de les persones per tal de redescobrir-se i avançar quan ens bloquegem en el nostre dia a dia. Una nota a peu de pàgina que ens ajuda a reescriure’ns i a entendre’ns diferent.

SOBRE MI

EL TEU PSICÒLEG A FIGUERES I GIRONA. DES D’EIRA TREBALLEM AMB PERSONES FORMADES EN L’ÀMBIT DE LA SALUT I AMB UNA ÀMPLIA EXPERIÈNCIA EN DIFERENTS CAMPS. EN ELS CENTRES DE PSICOLOGIA DE FIGUERES I GIRONA, ON ES VISITA, COMPARTIM EL PROCÉS TERAPÈUTIC DE LA PERSONA AMB AQUESTS PROFESSIONALS DE LA SALUT, AJUDANT-NOS A FER UN TREBALL MÉS INTEGRAT.

  • Jordi Pujol
    Psicòleg sanitari i psicoterapeuta Integrador. Núm. col·legiat 19.993. La meva filosofia de treball és integradora, en la qual la teoria i la tècnica tenen com a objectiu adaptar-se a les persones.
    VER

LA METODOLOGIA

A EIRA, CENTRE DE PSICOLOGIA A FIGUERES I GIRONA, CREIEM EN LA PARTICULARITAT DE LA PERSONA. ÉS PER AIXÒ QUE LA NOSTRA METODOLOGIA DE TREBALL ÉS ÀMPLIA I FLEXIBLE; AIXÍ DONCS, LA PSICOTERÀPIA QUE DUEM A TERME NO ES POT EXPLICAR AMB UN PROTOCOL ESTANDARITZAT.

Per tal de dur a terme la nostra tasca però, si que hi ha certs requisits amb els que treballem. En primer lloc, quan una persona sol·licita el nostre servei ens interessem amb un primer contacte telefònic o via correu electrònic sobre la problemàtica, per tal de derivar-la al professional més adequat pel problema que necessita tractar. Un cop posat en contacte el professional amb la persona, es coordinen agendes per tal de tenir una primera trobada, tant al centre de psicologia de Figueres o al de Girona.

En aquesta primera sessió, s’avalua la problemàtica que la persona porta a teràpia, s’exposen unes línies de treball i, en dos o tres sessions, s’estableixen els objectius. Aquest objectius han de ser clars i específics (per no desviar el treball terapèutic sense coneixement de causa), funcionals i positius (cal que mirem cap a on volem arribar, no d’on partim) i sobretot pactats amb la persona que consulta ja que és el protagonista del procés.

A partir d’aquí, es comença a treballar en la consecució d’aquests objectius. No creiem en les teràpies llargues sinó en l’autonomia de les persones. Creiem que les teràpies per tal de ser útils no han de ser més extenses de 10 – 15 sessions (a no ser que la problemàtica sigui molt greu o cronificada que, si fos el cas, s’exposaria a les primeres sessions). A poder ser i en funció de quina sigui la problemàtica, moltes vegades, les teràpies no s’allarguen a més de 10 sessions. Tot i així, si vols consultar el teu problema i saber quantes sessions són necessàries caldria una primera visita per poder avaluar el problema.

PSICOMOVING

PSICOMOVING ÉS UN PROJECTE INNOVADOR, QUE TÉ PER OBJECTIU ACOSTAR LA PSICOLOGIA A LES PERSONES.

Els psicòlegs tenim eines i recursos que acostumem a compartir només amb les persones que acudeixen als despatxos. PsicoMoving busca trencar amb aquesta norma, acostar aquestes eines al carrer i apropar-les a la gent.

Parlem de que l’ansietat i la depressió és un dels grans mals del s.XXI, sabem que 1 de cada 4 persones patirà un trastorn Mental al llarg de la seva vida, i tot i així la psicologia continua desestimada com un recurs al que acudir només quan estem molt malament. Jo dic que molt abans d’això hi ha recursos de la psicologia que ens ajudaràn a fer prevenció i promoció de la salut mental.

És una nova tendència. La psicologia es mou cap a major funcionalitat, i a l’hora el projecte psicoMoving acosta aquesta funcionalitat a nivell de carrer. Creem un psicòleg de proximitat, en un ambient distés i més relaxat que un despatx, un ambient natural on la persona es sent més còmode i on l’assessorament es més natural. No pretenc fer teràpia al carrer, però si intervenir en situacions més conflictives, però a l’hora naturals, abans no esdevingui la patologia.

És per això que projecto consultes ‘pop-up’ a diferents espais, places, bars, carrers, etc.; on la gent pot acostar-se a consultar allò que cregui necessari. Utilitzo les xarxes socials, i especialment l’instagram per difondre aquesta psicologia de proximitat a través de PsicoMoving, em podeu trobar a @psicojordipujol

TARIFES

Les teràpies s’estableixen per sessions d’aproximadament una hora de duració.

Psicoteràpia Individual: 45 euros la sessió
Teràpia de Parella: 50 euros la sessió.
Sexologia Individual: 45 euros la sessió
Sexologia Parella: 50 euros la sessió
Teràpia Familiar: 65 euros la sessió.

 
*les tarifes poden variar minimament en funció del centre de Psicologia Figueres o Girona.