Lang

EL MISSATGE OCULT DE SANT JORDI

I el cavaller Sant Jordi va matar al drac, escampant la seva sang pel terra i de la sang del mateix va nèixer un roser, amb unes flors esplèndides, úniques, perfectes i efímers. Tallà una rosa i la regalà a la princesa, així declarant-l’hi sense paraules el seu amor, culte a la bellesa i al compromís espiritual amb l’altre, a l’agraïment i la unió de dues ànimes.

 

Sant Jordi va molt més enllà d’una simple mostra d’amor. És una metàfora de la relació de parella.

 

En tota relació dia o altre arriba un Monstre, el drac, i pot venir disfressat de moltes maneres. Inseguretats, pors, gelosia, discusions constants, etc. Aquest mateix monstre que s’allotja dins nostre ens posa a prova constantment, ens obliga a sacrificar coses del nostre dia dia per comprovar si realment el nostre amor és sincer, però sacrificant per amor no fem res més que continuar alimentant a la bèstia, donant-li més poder, més força i una fam més feroç. Fins al moment en que la fam d’aquest monstre és tant gran que ens demana que ens sacrifiquem a nosaltres mateixos, creient que així serà la prova d’amor etern que necessitem i necessita l’altre per reafirmar-nos. Masses vegades aquest drac ens devora i acabem anulant-nos, condemnats a viure sense ser nosaltres mateixos. Però tots tenim a dins un cavaller Sant Jordi, no deixem de ser nosaltres mateixos, i un dia ens ve a salvar, a recordar-nos que som vàlids i que el primer que hem d’estimar per poder estar bé amb l’altre és a nosaltres mateixos, a salvar-nos de desaparèixer.

 

I d’aquest moment de revelació, d’aquest punt d’inflexió, quan matem el monstre reneix el millor de nosaltres mateixos i ho regalem a l’altre. És quan ens acceptem a nosaltres mateixos i ens oferim als demés tal qual soms, sense restriccions ni sacrificis que podem regalar un amor sincer i sense barreres.

 

La rosa com a gest d’amor, cap a nosaltres mateixos i d’amor cap a l’altre. Regalem una rosa, donem a l’altre el millor de nosaltres, és a dir, un mateix amb convicció.

 

TORNAR