Lang

SEXOLOGIA

PER PODER TENIR UNA VIDA EQUILIBRADA I DE QUALITAT ÉS NECESSARI TENIR UNA ESFERA SEXUAL SATISFACTÒRIA.

La sexualitat és una de les dimensions de la nostra vida més importants i, moltes vegades, és la que més ocultem, vivim amb dificultats amagades o deixem com a poc rellevant. No obstant, la vivència de la pròpia sexualitat i de les dificultats associades, pot generar molt malestar a nivell personal i/o de parella.

La teràpia en sexologia doncs, no deixa de ser una teràpia psicològica on els professionals de Eira avaluarem la problemàtica que porta la persona, descartant en primer lloc una causalitat fisiològica; derivant si és necessari a professionals mèdics. Establirem objectius de treball i una proposta terapèutica específica i personalitzada per a cada persona.
Per tal de poder tenir una vida equilibrada i amb bona qualitat és necessari que la nostra esfera sexual estigui ben treballada. No ens referim tant a la quantitat, sinó a tenir una vida sexual amb la qual ens sentim satisfets, sense tabús ni prejudicis, ja sigui en solitari, en parella, o com cada persona vulgui construir-la.

A continuació exposem alguns dels problemes sexuals més freqüents, no obstant si no trobes encaix en cap d’ells i necessites assessorar-te per la teva problemàtica de forma més específica, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres.

 • IDENTITATS I ORIENTACIÓ SEXUAL

  Cada dia, els models de sexualitat són més diversos i complexos ja que l’acceptació i la tolerància en la nostra societat cada cop és més oberta i, per tant, estem descobrint diferents camins per viure la nostra sexualitat. A Eira no apostem per l’etiquetatge d’una orientació o una altra, sinó en obrir la...
  SEGUIR LLEGINT
 • PROBLEMES D’ERECCIÓ

  Els problemes d’erecció es defineixen com la dificultat d’obtenir o mantenir una erecció satisfactòria per tal de poder dur a terme qualsevol acte sexual. Aquesta dificultat es tal quan apareix de forma recurrent en el temps i genera malestar en la persona que ho pateix.
  SEGUIR LLEGINT
 • ANORGÀSMIA

  En termes generals l’anorgàsmia es defineix com la incapacitat d’aconseguir arribar a l’orgasme per part, habitualment, de la dona (pot existir també en l’home en casos més aïllats). La fisiologia de l’orgasme femení és bastant més complexa i, per tant, les causes poden ser molt diverses, des de dificultats...
  SEGUIR LLEGINT
 • VAGINISME

  El vaginisme es defineix com la contracció persistent i involuntària de la musculatura de la vagina impedint o dificultant l’entrada del penis i impossibilitant el coit. No té per què anar acompanyada de dolor i pot existir una bona vivència de l’orgasme amb altres tipus d’estimulació (generalment del clítoris) ...
  SEGUIR LLEGINT
 • DISPARÈUNIA

  La Disparèunia es defineix com el dolor durant el coit en la relació sexual. El dolor pot aparèixer abans, durant o després de la penetració vaginal o en l’intent de la mateixa. Molt sovint aquest problema es degut a dificultats orgàniques, tot i que a vegades també per conflictes psicològics. No obstant, la vivència d’aquest problema molt sovint ...
  SEGUIR LLEGINT
 • EJACULACIÓ PRECOÇ

  L’ejaculació precoç es defineix com la rapidesa cronificada i persistent de l’ejaculació en els homes. La vivència d’aquest temps és particular per a cada home i molt sovint les creences sobre la durada, els tabús sexuals, els conceptes sobre la relació sexual o altres poden estar afectant clarament a la percepció del problema.
  SEGUIR LLEGINT
 • MANCA DE DESIG

  La manca de desig no sol ser una problemàtica aïllada sinó que sol ser secundària o conseqüent a un dels altres problemes exposats. Des d’un problema en la definició de l’orientació, fins a un trastorn d’erecció, fins a un problema de vaginisme. Qualsevol dificultat que tinguem que provoqui frustració, angoixa i malestar durant la relació sexual, pot...
  SEGUIR LLEGINT
 • AVERSIÓ AL SEXE

  L’aversió al sexe es defineix com a l’evitació persistent i cronificada de les relacions sexuals acompanyada d’una manca de desig. L’aversió pot ser provocada per sensacions de fàstic, por, angoixa o malestar durant les relacions sexuals provocant la coherent evitació posterior.
  SEGUIR LLEGINT
 • ADDICCIÓ AL SEXE

  Definir l’addicció al sexe pot ser realment complicat, ja que cada persona té una percepció de la vida sexual diferent i bastant complexa. Per una persona, masturbar-se més d’un cop dia pot ser una conducta addictiva i, per una altra, no, o tenir relacions sexuals cada dia, o la promiscuïtat, etc.
  SEGUIR LLEGINT